7 labiausiai nykstančių paukščių rūšių pasaulyje | Earth.Org – praeitis | dabartis

7 of the World’s Most Endangered Bird Species

Paukščiai atlieka labai svarbų vaidmenį palaikant natūralias ekosistemas. Jie padeda kontroliuoti kenkėjus, apdulkina augalus – tai užtikrina maisto saugumą – išsklaido sėklas ir palaiko subtilią pusiausvyrą tarp augalų ir žolėdžių, plėšrūnų ir grobio. Tačiau žmogaus veikla mažėja ir paukščių veikla suskaidoma. natūralios buveinės, nuo žemės pakeitimo iki invazinių gyvūnų įveisimo, kelia grėsmę nesuskaičiuojamų rūšių išlikimui. Tai tik septynios labiausiai nykstančios paukščių rūšys pasaulyje, kurias labai reikia gelbėti.

Labiausiai nykstančios paukščių rūšys

Kakapo

Taip pat žinomas kaip pelėdos papūga, kakapo yra naktinės ir neskraidančios papūgos, endeminės Naujojoje Zelandijoje. Istoriškai jos klajojo po Polineziją ir Naująją Zelandiją, tačiau šiandien labai nykstančios paukščių rūšys yra apsiribojusios tik dviejose mažose salose prie Naujosios Zelandijos pietinės pakrantės. Yra tik gamtoje liko apie 140 individų dėl medžioklės tikslais įvežtų invazinių rūšių, pvz., kačių ir dygliuočių, plėšrūnų. Šie plėšrūnai taip pat nusitaikė į neprižiūrėtus kiaušinėlius, kai patelės ieško maisto, trukdydami populiacijos augimui ir atsigavimui. Nepaisant intensyvių apsaugos pastangų nuo š.m. daugiau nei prieš 125 metus, Genetinė įvairovė kakapo populiacijoje išlieka maža ir vis dar yra labai pažeidžiama dėl išnykimo, ypač dėl ligų protrūkių.




Kiwi

Naujojoje Zelandijoje taip pat gyvena kita neskraidanti ir labai nykstanti rūšis – kiviai. Šis paukštis vienu metu buvo visiškai išnykęs tik penki asmenys Likę gamtoje. Panašiai kaip ir kakapo, kiviai mažai apsigynė nuo invazinių plėšrūnų, tokių kaip dygliuokliai ir šeškai. Kartu su savo gimtojo miško buveinių praradimu žemėtvarkos ir pavertimo žemės ūkio tikslais, taip pat ankstyvos medžioklės ir gaudymo spąstais tikslais kivių populiacija sunkiai gynėsi. ir pastebėjo, kad jų skaičius smarkiai sumažėjo. Specialios apsaugos priemonės šiandien laukinėje gamtoje padidino jų skaičių iki maždaug 1 600, įskaitant strategiją, pagal kurią mokslininkai renka kivių kiaušinius inkubuoti laboratorijoje. Kiaušiniai yra pakeisti dirbtiniais 3D spausdintais prieš grąžinant tikruosius kiaušinėlius motinai, kai ateina laikas išsiritėti. Tačiau ne visos kivių rūšys yra sėkmingai išsaugomos. Pavyzdžiui, Tarptautinė gamtos apsaugos sąjunga (IUCN) rowi rūšis laiko „pažeidžiamomis“ – tik 400 likę asmenys.

Kalifornijos Kondoras

Nepaisant to, kad jis yra didžiausias žinomas laukinis paukštis Šiaurės Amerikoje – jo sparnų plotis siekia 9,5 pėdos ir sveria iki 25 svarų – ir istoriškai svyravo nuo Kalifornijos iki Floridos ir Vakarų Kanados iki Šiaurės Meksikos, Kalifornijos kondoras dabar daugiausia yra Kalifornijos valstijose. , Arizona ir Juta. Dėl siautėjančio apsinuodijimo švinu, kai paukščiai dažnai praryja grobio skerdenose likusias kulkų skeveldras, ir pesticidų DDT vartojimo, sumažėjęs kiaušinio lukšto storis, paukščių rūšis buvo nustumta į pačią išnykimo ribą. Devintajame dešimtmetyje gamtoje buvo likę tik šeši asmenys. JAV žuvų ir laukinės gamtos tarnyba pristatė veisimo nelaisvėje ir atkūrimo programakuris galiausiai padėjo padidinti gyventojų skaičių daugiau nei 500.

Tau taip pat gali patikti: 12 labiausiai nykstančių gyvūnų pasaulyje

Hiacintas ara

Ši ryškiai mėlyna papūga yra didžiausia pasaulyje skraidanti papūga ir peri beveik išimtinai didelėse senų Manduvi medžių ertmėse Amazonės atogrąžų miškuose. Nors kadaise jos buvo plačiai paplitusios visoje Brazilijoje, dabar hiacinto aros dažniausiai randamos mažose kišenėse, pvz. Paros valstijaŽemės valymas ir miškų naikinimas Amazonėje buvo vienintelė didžiausia grėsmė šiai rūšiai, nuolat naikindama vertingas natūralias rūšies buveines ir išteklius. Jairo Bolsonaro administracijoje miškų naikinimas buvo rekordiškai didelis9-ajame dešimtmetyje taip pat buvo sugauta mažiausiai 10 000 paukščių brakonieriavimu ir prekyba egzotiškais naminiais gyvūnais. liko apie 2000-6500 asmenų laukinėje gamtoje.

Mariana vaisių balandis

Gimtoji ir endeminė JAV salų teritorija Guamas ir Šiaurės Marianų salos, o oficialus pastarųjų paukštis Marianų vaisinis balandis buvo iš esmės sunaikintas Guame devintajame dešimtmetyje dėl invazinių rūšių, būtent rudųjų medžių gyvačių introdukcija per Antrąjį pasaulinį karąKitose salose bendra vaisinių balandžių populiacija sumažėjo iki tūkstančių dėl plėšrūnų ir buveinių praradimo – paukštis gyvena ir peri daugiausia vietiniuose pirminiuose ir antriniuose miškuose. Nepaisant veisimosi nelaisvėje programų, kurias vykdo keli zoologijos sodai, įskaitant Sent Luisą. Zoologijos sodas, vaisinis balandis tebėra įtrauktas į IUCN Raudonąjį sąrašą kaip nykstantis.

Šiaurės Afrikos stručiai

Per praėjusį šimtmetį didžiausias pasaulyje paukštis pasklido po visą Sacharos dykumą ir išplito 18 šaliųkad yra retas vaizdas ir apribotas keturios šalys (Kamerūnas, Čadas, Centrinės Afrikos Respublika ir Senegalas) Šiaurės Afrikos stručiai lost 99,8 % jo istorinio arealo ir didelė dalis gyventojų dėl buveinių praradimo dėl žemės pakeitimo, konkurencijos maistu dėl gyvulių ganymo, dykumėjimo, taip pat dėl ​​plunksnų, mėsos ir kiaušinių brakonieriavimo. pastangos atkurti rūšį, įskaitant daugiau stručių importą ir įvedimą į regiono nacionalinius parkus, taip pat buveinių atkūrimą siekiant pagerinti gyvulių aptvarą ir valdymą.

Įkasi pelėda

Pelėda yra viena iš mažiausių pelėdų rūšių ir dažniausiai aptinkama Kanados prerijų pievose. Dėl žmogaus sukelto buveinių nykimo ir susiskaidymo, įskaitant žemės pavertimą augalininkystei, jos populiacija sumažėjo iki šalyje mažiau nei 1000 porų. Ūkininkai drastiškai sumažino besikasančių pelėdų, pvz., prerijų šunų ir voverių, grobį, kad išlaikytų savo pasėlius. Pesticidų naudojimas žemės ūkyje taip pat kenkia rūšių išlikimui; daugelis mirė nuo netiesioginio toksiškų chemikalų, kai jie vartoja gyvūnų skerdenas, kiekį. Gamtosaugininkai skatina dėti pastangas prižiūrėti buveines, atgrasyti nuo grobio rūšių naikinimo ir naudoti plėšrūnams atsparius dirbtinius lizdus, ​​kad padėtų apsaugoti ir atkurti rūšis.

Teminis vaizdas: Jake’as Osborne’as / Flickr (CC BY-NC 2.0)

Leave a Comment

Your email address will not be published.