Nykstantys Mauritanijos žinduoliai – Pasaulio atlasas

Nykstantys Mauritanijos žinduoliai – Pasaulio atlasas

Barbarų avis.

Mauritanija, oficialiai žinoma kaip Mauritanijos Islamo Respublika, yra Šiaurės Afrikos šiaurės vakarų pakrantėje. Tai vienuolikta pagal dydį Afrikos valstybė, rytuose ir pietryčiuose ribojasi su Maliu, Atlanto vandenynu vakaruose, Senegalu pietvakariuose ir Alžyru šiaurės rytuose, Maroku ir dalimi Vakarų Sacharos. Šiaurė. Šalis užima 397 685 kvadratinių kilometrų plotą, joje gyvena 4,1 mln. Nuakšotas yra sostinė ir didžiausias šalies miestas. Jį sudaro Mauritanijos fauna (žinduoliai ir paukščiai) ir flora (augalai). Keletas žinduolių, pavyzdžiui, Oryx Scimitar, susiduria su išnykimu. Pateikite keletą pavyzdžių su išsamesne informacija.

Šiaurės Afrikos gepardas

Jis taip pat žinomas kaip Sacharos gepardas Šiaurės Vakarų Afrikoje. Jo mokslinis pavadinimas yra Acinonyx jubatus hecki ir jis fiziškai skiriasi nuo kitų gepardų. Jis mažesnis, su trumpu, beveik baltu kailiu, su spygliais ir šviesiai rudomis iki šviesiai rudomis dėmėmis ant kojų. Ant veido yra mažai arba visai nėra dėmių, taip pat dažnai trūksta ašarų žymių. Jis paplitęs nedidelėmis populiacijomis Centrinėje ir Vakarų Sacharoje bei Sahelyje. Šie gepardai yra labiau naktiniai nei kiti gepardai, todėl jie gali sutaupyti vandens ir apsisaugoti nuo karščio. Jie medžioja maistą, o pagrindinis jų grobis yra antilopė, pavyzdžiui, adaksas. Šiaurės Vakarų Afrikos gepardai buvo pavadinti nykstančia rūšimi 2009 m., daugiausia dėl to, kad medžiojo gyvūną dėl odos arba tyčia nužudė šiuos gepardus, užpuolė ožkas ir kupranugarius ir galėjo spręsti būsimus konfliktus. Žmonės, medžiojantys savo grobį, pavyzdžiui, gazeles, gali atimti iš jų maistą ir sukelti jų išnykimą.

Addax

Jo mokslinis pavadinimas yra Addax nasomaculatus, taip pat jis vadinamas baltąja antilope ir sraigto šakos antilope. Pirmą kartą jį 1816 m. apibūdino Henry de Blainville kaip vyrą ir moterį. Adaxa yra lytiškai dimorfinė, nes patelė trumpesnė už patiną. Be to, jie neturi konkrečių buveinių, nes yra klajokliai, daugiausia ieškantys ganyklų, ir užfiksavo keletą buveinių Sacharoje. Addaxa yra viena iš nykstančių rūšių dėl nekontroliuojamos medžioklės, kuri bėgant metams įsibėgėjo ir gali būti kontroliuojama uždaromis tvoromis bei sausromis.

Ponia Gazelė

Adros gazelė arba mhorr gazelė moksliškai žinoma kaip ledi Gazelė. Tai gazelių rūšis, randama Sacharos dykumoje ir Sahelyje su ruda galva ir kaklu. Tiek patinai, tiek patelės turi S formos išlenktus rago formos žiedus. Jie yra didžiausios ilgakojų gazelių rūšys ir suteikia didelį paviršiaus plotą šilumai išsklaidyti, nes jos yra paros. Ponioms gazelėms reikia daugiau vandens nei kitiems dykumos gyvūnams, todėl jos nėra atsparios ir miršta per sausrą. Tačiau pagrindinė pavojaus priežastis – miškų kirtimas ir mechanizuota šeriami medžių medžioklė, dėl to sukurti draustiniai, kad žvėrys galėtų ramiai gyventi.

Hipopotamas

Jo mokslinis pavadinimas yra Hippopotamus Amphibious, ir tai yra trečias pagal dydį žinduolis po dramblių ir raganosių. Jis turi trumpakojį statinės korpusą ir beveik suplotą 14 colių ilgą uodegą. Jis pritaikytas panirti pats, kai ausys, akys ir šnervės yra aukštai kaukolėje, todėl panardinus į vandenį šnervės užsidaro. Jie yra lytiškai dimorfiški, o patinai yra didesni ir sunkesni už pateles. Jie taip pat yra pusiau vandeniniai, nes dienas leidžia vandenyje, o naktis – sausumoje, todėl yra naktiniai gyvūnai, kurie gyvena 30 begemotų grupėmis vandenyje, estuarijose ar ežeruose. Gyvūnai yra žolėdžiai, todėl minta žole, o ne vandens augalais, net jei gyvena vandenyje. Pagrindinė jų grėsmė yra žmonėms, kuriuos žudo jų kūnas, svajonės arba sunaikintas derlius.

Barbaras avis

Barbarų avis moksliškai žinoma kaip Ammotragus lervia. Jie yra smėlio rudos spalvos ir su amžiumi tamsėja, apačioje yra šiek tiek šviesesni, o nugaroje yra tamsi linija. Ant gerklės yra šiek tiek plaukelių (patelei daugiau nei ant patelių), o jų ragai yra trikampio pjūvio. Jų palyginti lygios šakos yra išlenktos į išorę, atgal, tada į vidų, 20 colių ilgio. Natūraliai jie aptinkami Šiaurės Afrikoje ir aptinkami uolėtose, sausose kalnuotose vietovėse, kurios padeda plėšrūnams pabėgti. Jie yra prieblandoje, maitinasi anksti ryte ir vakare. Didžiausia jų grėsmė yra dykumėjimas, medžioklė, buveinių naikinimas daugiausia dėl ganyklų ir sausros. Draustinių įkūrimas šiaurėje padėtų išgelbėti Barbarų avis.

Grėsmės žinduoliams Mauritanijoje

Žmogaus veikla kelia didelę grėsmę daugelio žinduolių sveikam egzistavimui Mauritanijoje. Dėl medžioklės ir medžioklės jų skaičius smarkiai sumažėjo, tačiau dėl visuotinio atšilimo atsiranda dykumėjimas ir keičiasi buveinės, o tai daro neigiamą poveikį gyvūnams. Kai kurie žinduoliai, pavyzdžiui, oriksai, buvo sumedžioti iki išnykimo laukinėje gamtoje ir gali būti aptinkami tik saugomuose aptvaruose.

Nykstantys žinduoliai Mauritanijoje

Nykstantys žinduoliai Mauritanijoje Mokslinis vardas
Šiaurės Afrikos gepardas Acinonyx jubatus hecki
Vakarų Afrikos liūtas Panthera leo senegalensis
Viduržemio jūros vienuolis ruonis Monje Monje
Ponia Gazelė
Dorcas Gazela
Raudona priekinė Gazelė
Gazelės ponia
Gazella dorcas
Gazella rufifrons
Addax Addax nasomaculatus
Vakarų Afrikos žirafa Žirafa camelopardalis peralta
Afrikos pseudo dramblys Loxodonta africana
Afrikos manatinas
Porpoia
Trichechus senegalensis
Phocoena phocoena
Hipopotamas Hippopotamus amfibija
Barbaras avis Ammotragus lervia

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *